2008-04-08

Det sägs att katter har 9 liv (ett väldigt märkligt inlägg).

Att katten sägs ha nio liv att slösa med, och då antar jag att katten behåller sin identitet, hemadress och matte/husse, och inte flummar runt som andra personligheter, i andra århundraden eller på andra planeter.

Jag utgår alltså från att om nu en katt, låt oss säga att katten heter Pepsi och bor hos matte i betongstaden Bredäng. Oavsett hur många liv Pepsi nu sumpar, så kommer inte Pepsi i livet efter att vara en oduglig båtbyggare på 1600-talet, specialist på regalskepp eller dyka upp låt oss säga 1982, som Håkan Hellström och skutta runt och sjunga om Lena.

Fast det vore kanske kul att få uppleva när Dexis Midnight Runners kommer med bortförklaringar gällande låtstöld, när de året efter slår igenom med låten om Eileen.

Alltså, oavsett olycksorsak, så kommer Pepsi i livet efter, alltid att bo i Bredäng.

Min teori, förresten, om det här med kattens nio liv, kommer ifrån att när en katt faller från en höjd, så landar den alltid på fötterna, vilket beror på att dom parerar med svansen och vänder sej rätt i luften. Om det är någon som har en annan teori, så är du välkommen med den.

Om det nu finns någon som orkar läsa ända hit.

Vad jag ville komma till med denna lilla inledning, är. Kan en människa också ha flera liv, ni som har läst allt och inte fuskat och hoppat hit direkt, vet att jag menar att man behåller sin fulla identitet och blir inte Mao eller Alice Babs eller vem man nu tror på.

Är det så, så har jag troligen sumpat minst fem, och skulle man gå igenom de olyckor (inte fullt lika allvarliga) som jag varit inblandad i bara på sommarstället, som tex överkörd av motorbåt, påkörd av vagn till en båtslip, fallande träd, fastnat under rullande timmer, ramlat ner från tak med mera.

Hmmm, om man spånar vidare i det här utdragna, faktiskt ganska meningslösa inlägg, så är min nästa undran: Kan en människa ha fler liv än katterna. Vem vet, vi kanske har dubbelt så många, och tänk om vi skulle ha svans, hur många liv skulle vi ha då.

Fast, som avslutning, det här med svans, tänk dej vi killar i duschen, efter en tex innebandymatch. Uppställning för mätning fram. Tack, snurra 180 grader, mätning. Avsluta med helikoptern, Pelle och Lill-Erik kan väl ta svansen om de vill........

Inga kommentarer: